ASECO alături de viitorii boboci

După cum toți știți în săptămâna 1-5 aprilie Ministerul Educației a desfășurat un program pilot Să știi mai multe, să fii mai bun!, mai pe scurt “Școala Altfel”.

Universitatea a fost implicată în acest program, implicit și Facultatea de Științe. Organizația noastră a fost invitată de Facultatea de Științe să ia parte activă la acest program de prezentare și ghidare a elevilor și liceenilor.

Cei care au participat la seria de activități propuse de ASECO s-au arătat foarte încântați de activitățile pe care organizația noastră le desfășoară, unii chiar au solicitat informații suplimentare, și avem toate motivele să credem că organizația nu se va stinge ci va fi împrospătată cu forțe noi.

Câțiva dintre elevii de la  Liceul Tehnologic “Ioan Lupaș”, Săliște

explicații de prelucrare a insectelor

 

 

 

 

senzația proiectului – Libelula cu chef de viață
Workshopul ASECO, s-a desfășurat vineri, 5 aprilie anul curent și a cuprins:
  • o scurtă prezentare a obiectivelor și activităților organizației, alături de un scurt istoric al acesteia
  • aspecte ale vieții de student în ULBS cum ar fi: conferințele științifice la care ASECO a fost partener, programul Erasmus și mărturii ale studenților Erasmus din facultatea noastră, Balul Bobocilor cu mărturii și detalii din culisele acestuia.
  • un tur al facultății cu prezentarea celui mai recent proiect ASECO, colțul de culoare din materiale reciclabile de la etajul I, un proiect care a fost foarte bine primit de micii vizitatori și în care sunt și ei invitați să se implice
  • prezentarea insectarelor și prepararea insectelor, analiza unor insecte la binocular, dar și modul de realizare a unui ierbar
  • scurtă discuție despre planurile lor de viitor și importanța de a face parte dintr-o asociație studențească
ASECO mulțumește tuturor membrilor care s-au implicat activ în buna desfășurare a acestei“Zile Altfel” și Facultății de Științe pentru încrederea acordată.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *