Ecologizare/Replantare

Activitățile de ecologizare ale ASECO au început în urmă cu opt ani, fiind inițiate în Pădurea Dumbrava în 2010, printr-o primă acțiune în urma căreia au fost colectați aproximativ 100 de saci de deșeuri menajere abandonate în Parcul Natural Dumbrava Sibiului.

Aceste activități au fost continuate în mod constant până la ora actuală în diferite zone din Sibiu și împrejurimi (Lunca Cibinului, Valea Sevișului, Dumbrava Sibiului etc.), fie ca acțiuni individuale, fie ca parte a programului național Let’s Do It, Romania!, din care asociația noastră a făcut parte.

Previous Image
Next Image

info heading

info content

Cu începere din 2012, ASECO a organizat periodic plantări de arbori în zonele limitrofe Sibiului, în special în cele afectate de pășunat intensiv ca urmare a activităților de creștere a ovinelor și în zonele limitrofe drumurilor județene.

Plantările au fost efectuate de membrii asociației cu puieți de stejar, molid și carpen, specii native în zonele în care au fost efectuate plantările (deseori colectați la fața locului din liziera pădurilor existente), evitând utilizarea speciilor invazive (salcâm, gladniță), atât de frecvent prezente în acțiunile de reîmpădurire la nivel național.

Previous Image
Next Image

info heading

info content